ΔΙΑΜΟΝΗ      ΦΑΓΗΤΟ      ΑΓΟΡΑ      ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
   ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ || ΤΑ ΓΥΡΩ ΝΗΣΑΚΙΑ
 
Αγώνας βουνού "Κύπελλο Αφαία"
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΥΝΟΥ «5ο ΚΥΠΕΛΟ ΑΦΑΙΑ 2016». ΑΙΓΙΝΑ 15  Μαΐου 2016

H Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας (ΚΕΔΑ) και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας , διοργανώνουν τον  αγώνα βουνού, με την επωνυμία «5ο ΚΥΠΕΛΟ ΑΦΑΙΑ 2016» υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας, σε συνεργασία με τους συλλόγους, ΟΑΚ Αίγινας, Ε.Π.Ο.Σ.Α ΑΝΑΒΑΣΗ, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ),  του Δημοτικού  Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αίγινας (ΔΑΟΑ), του Νοσοκομείου Αίγινας, της ναυτικής  εταιρείας Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού (ΚΠΣ), της Ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, του Τμήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας και την συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, του Π.Σ Αίγινας, του Λ/Χ Αίγινας , και του Δασονομείου  Αίγινας.

Ο αγώνας θα λάβει χώρα στην περιοχή του αρχαίου ναού της Αφαίας στην περιοχή Αγίας Μαρίνας Αίγινας. Πρόκειται για έναν αγώνα με μέτριες και κατά σημεία υψηλές  απαιτήσεις αλλά με συνεχή μεταβολή των εικόνων, που εναλλάσσουν το πράσινο με την θάλασσα και θα αφήσουν πολύ ικανοποιημένους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν. Έχουν προγραμματισθεί οι εξής διαδρομές:

 1. Αγώνας τρεξίματος 15χιλιομέτρων:
  ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.00. Η εκκίνηση του αγώνα  θα δοθεί μπροστά από τον αρχαίο ναό της Αφαίας και με κατεύθυνση προς  την ζώνη πυροπροστασίας που βρίσκεται παράλληλα με τον ναό του Αγίου Μηνά, όπου διανύουμε τρία (3) χιλιόμετρα.
  Ακολουθεί είσοδος σε μονοπάτι με ανωφέρεια και κατωφέρεια στο εξωκλήσι του Αγ. Ιωάννη 500 μέτρων, ενώ ακολουθεί είσοδος σε αντιπυρική ζώνη και  δεύτερο μονοπάτι που καταλήγει στην ασφαλτοστρωμένη κεντρική οδό Αγίας Μαρίνας-  Αίγινας την οποία και  διασχίζουμε κάθετα. (Μέχρι εδώ συνολικά έχει διανυθεί απόσταση 4,5 χιλιομέτρων περίπου).
  Εν συνεχεία είσοδος σε μονοπάτια με υψομετρικές εναλλαγές, που καταλήγουν δίπλα στην θάλασσα στην περιοχή Απόνησο, περίπου 1,5 χλμ. Ακολουθεί ανωφέρεια σε δασικό πευκόφυτο δρόμο δύο (2) περίπου χιλιομέτρων, με ακολουθούμενη κατηφοριά και μικρές κλίσεις   περίπου τεσσάρων (4) χλμ. Το τελευταίο και με απαιτήσεις κομμάτι της διαδρομής συνολικής απόστασης 3 χιλιομέτρων περίπου, περιέχει πολύ δύσκολο ανηφορικό μονοπάτι, το οποίο καταλήγει στα πεντακόσια μέτρα παράλληλα με αυτά της εκκίνησης για να καταλήξει στο σημείο τερματισμού μπροστά στο ναό της Αφαίας.

 2. Αγώνας τρεξίματος και περιπατητών πέντε (5) χιλιομέτρων:
  ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.10. Η διαδρομή για 3,5 χιλιόμετρα περίπου είναι κοινή με των 15 χλμ.  Δηλαδή μέχρι το μονοπάτι του Αγίου Ιωάννη ενώ  στην έξοδο από το αυτό μονοπάτι, κάνουμε αριστερά(θα υπάρχει σήμανση) είσοδο σε αντιπυρική ζώνη και κατεύθυνση στο σημείο τερματισμού μπροστά στον ναό της Αφαίας.

 3. Μαθητικοί αγώνες 1000 μέτρων για αγόρια & κορίτσια δημοτικού:
  ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10.30. Η διαδρομή θα είναι κοινή με αυτή των 5 και 15 χλμ για τα πρώτα 500 μέτρα όπου οι μαθητές θα κάνουν αναστροφή για το σημείο τερματισμού που είναι κοινό με το σημείο εκκίνησης.

 4. Όλοι οι αγώνες έχουν σημείο εκκίνησης και τερματισμού, τον χώρο έμπροσθεν του Ναού της Αφαίας.

Με αυξημένη δυσκολία και όμορφες στιγμές αθλητικής αλληλεγγύης, σε μια ξεχωριστή διαδρομή ανάμεσα στη φύση και στους… αιώνες, πραγματοποιήθηκε ο παραπάνω αναφερόμενος αγώνας στις 15 Μαΐου το «5ο Κύπελλο Αφαία 2016», από τον Σύλλογο Δρομέων Αίγινας και υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΑ) και του Δήμου Αίγινας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε μια πευκόφυτη περιοχή του νησιού μας με τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, λόγω της ύπαρξης του Ναού της ΑΦΑΙΑΣ, με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο του ναού, αλλά και στους χώρους πρασίνου.

Από το πρωί άρχισαν να μαζεύονται στον χώρο, μπροστά στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, παιδιά, δρομείς και περιπατητές όλων των ηλικιών. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο και όλοι οι παρευρισκόμενοι έδειχναν πολύ ευχαριστημένοι για τη συμμετοχή τους.

Αθλητές συμμετείχαν στην από κοινού εκκίνηση της πορείας ανώμαλου δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, αναδεικνύοντας ως μεγάλους νικητές στα 5 χιλιόμετρα τη μόλις 14 ετών Μόνικα Κομνηνού στις γυναίκες και τον Αιγινήτη αθλητή Γιώργο Γιαννούλη στους Άνδρες.

Στα 10 χιλιόμετρα, μια διαδρομή με δυσκολία, που μέτρησε μόλις 39 συμμετοχές, νικητές αναδείχθηκαν ο Σταύρος Χόζος και η Λιέγκα Ζελγκάλβε.

Λίγο πριν από την έναρξη των αγώνων χιλιομέτρων, οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και εκείνοι μια σύντομη διαδρομή στους παρακείμενους του Ναού της Αφαίας δρομίσκους και να αποκτήσουν όλοι ανεξαιρέτως μετάλλιο για την προσπάθειά τους.
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΩΜΑΤΙΑ 
 
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΣΠΙΤΙΑ-BUNGALOWS
 
Που θα μείνετε >>
 
ΔΩΜΑΤΙΑ - STUDIOS
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
 
Που θα μείνετε >>
 
ΓΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ-ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ-ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ-ΙΤΑΛΙΚΑ
Που θα φάτε: Ολα τα στέκια ... >>
 
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
CAFE-SNACK-BAR
RESTAURANT-BAR
BEACH BAR-CLUB
Πως θα διασκεδάσετε: Ολα τα στέκια ... >>
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
Κατοικίες
Διαμερίσματα
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
EmpNeusis Web Design and Hosting Services
Τηλ.:      210 5699786 / Κινητό: 6942523338
E-mail : webdesigner@empneusis.gr