ΔΙΑΜΟΝΗ      ΦΑΓΗΤΟ      ΑΓΟΡΑ      ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
   ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ || ΤΑ ΓΥΡΩ ΝΗΣΑΚΙΑ
 
Το Ελλάνιο Όρος
 

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Το Ελλάνιον Όρος είναι η ψηλότερη κορυφή της Αίγινας και έχει ύψος 532 μέτρα. Στην κορυφή του υπάρχει το μικρό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (Ανάληψης). Στο Ελλάνιο Όρος, υπήρχαν οχυρωματικές κατασκευές που προφύλασαν τους κατοίκους τους από επιδρομές των πειρατών.

Για να φτάσετε στο Ελλάνιο Όρος παίρνετε τον δρόμο προς την Πέρδικα. Περνάτε από τις παλιές φυλακές της Αίγινας, το Λύκειο και στη συνέχεια μέσα από το χωριό Λεύκη. Συνεχίζοντας φθάνετε στο χωριό των Τζίκιδων.

Από το χωριό ξεκινά ένα μονοπάτι που πηγαίνει στην κορυφή του λόφου, στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα και στο Μοναστήρι της Χρυσολεόντισσας. Μετά το χωριό ο δρόμος στρέφεται αριστερά προς την Παχειά Ράχη, από την οποία η θέα προς την θάλασσα, που είναι δεξιά, είναι καταπληκτική. Στο βάθος φαίνεται η πόλη της Αίγινας και πιο αριστερά, το καταπράσινο Αγκίστρι. Μπροστά είναι η γραφική Πέρδικα, το νησάκι Μονή και πίσω τους η χερσόνησος των Μεθάνων. Στην παραλία φαίνεται ο οικισμός του Μαραθώνα.

Από την Παχειά Ράχη ένας χωματόδρομος προς τα δυτικά οδηγεί στη θέση Σφυρίχτρες, στους πρόποδες του Ελλάνιου Όρους, στην οποία υπήρχαν σκαλάκια που οδηγούσαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ελλάνιου Δία, στον οποίο είχε κτιστεί ο αρχαιότερος βωμός που ήταν αφιερωμένος στον Δία. Στο χώρο αυτό υπήρχαν επίσης ξενώνας και δύο δεξαμενές στις οποίες συγκέντρωναν το νερό της βροχής. Από τις ανασκαφές που έγιναν στον αρχαιολογικό χώρο βρέθηκαν μία χάλκινη υδρία, κοσμήματα, μεταλλικά αντικείμενα και πιθάρια με σιτάρι. Πάνω από το βωμό του Ελλάνιου Δία υπάρχει σήμερα η Εκκλησία των Ταξιαρχών.

Από την Παχειά Ράχη ο δρόμος συνεχίζει, περνά από το χωριό του Ανιτσαίου και καταλήγει στο παραθαλάσσιο χωριό Πόρτες, και από εκεί στους Αλώνες και στην Αγία Μαρίνα.


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΩΜΑΤΙΑ 
 
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΣΠΙΤΙΑ-BUNGALOWS
 
Που θα μείνετε >>
 
ΔΩΜΑΤΙΑ - STUDIOS
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
 
Που θα μείνετε >>
 
ΓΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ-ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ-ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ-ΙΤΑΛΙΚΑ
Που θα φάτε: Ολα τα στέκια ... >>
 
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
CAFE-SNACK-BAR
RESTAURANT-BAR
BEACH BAR-CLUB
Πως θα διασκεδάσετε: Ολα τα στέκια ... >>
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
Κατοικίες
Διαμερίσματα
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
EmpNeusis Web Design and Hosting Services
Τηλ.:      210 5699786 / Κινητό: 6942523338
E-mail : webdesigner@empneusis.gr